Wellness

Az egészséges test

kialakításhoz nem csak a folyamatos, tudatos testmozgás, nem csak a megfelelő táplálkozás, hanem még a wellness életmód is hozzájárul!
Ha a wellness életmódot választjuk: javul a kondíciónk és állóképességünk, tovább megőrizhető a szellemi erőnlétünk és rugalmasságunk, javul a stresszel szembeni ellenállásunk, fokozódik a lelki tűrőképességünk, lassulnak az öregedési folyamatok, kiegyensúlyozottabbá válunk, a világgal és magunkkal is teljesebb, harmonikusabb életet élhetünk. A wellness a megelőzés egyik fontos része. Ehhez nyújt segítséget magas színvonalú wellness részlegünk, mely két finn szaunával, infra szaunával, masszázzsal, fűthető tepidáriummal, és hidegvizes kerti medencével, csokicsöves szoláriummal várja a kikapcsolódásra pihenésre vágyókat!

FINN SZAUNA

A finnek szerint a szauna kismértékben orvosság, nagymértékben gyógyszer. Az északi országban ma is sokan receptre, orvosi előírásra szaunáznak. Úgy tartják, a keringési-, és anyagcsere-folyamatokra kifejtett jótékony hatáson túl a hirtelen megnövő pára- és iontartalom serkentőleg hat az agyműködésre is. A szívműködésre, immunrendszerünkre, bőrünkre pedig bizonyítottan jó hatással van, de idegrendszeri problémák: stressz, álmatlanság ellen is jó módszer. A vérkeringés fokozása révén a szauna edzi a szívet, javítja a vérkeringést. Ugyanakkor vérkeringési zavarokkal, és szívpanaszokkal küszködőknek óvatosan kell bánni a szaunával. A szaunázás próbára teszi, így erősíti az immunrendszert és segít a lappangó betegségek felszínre kerülésében, legyőzésében - felerősíti a szervezet öngyógyító képességét. A szauna melege olyan számunkra, mint a hüllőknek a napsütés. Hatására életre kel szervezetünk, fokozódik belső elválasztású mirigyrendszerünk működése, belső szerveink is élénken reagálnak a hőmérséklet és páratartalom változására. A szaunázás nemcsak a szárazkamrában való tartózkodást jelenti: szorosan hozzátartozik a hideg fürdő vagy zuhany is. A lehűtést érdemes a lábaktól kezdeni. A lábakon végzett hirtelen érösszehúzás segít megelőzni a visszerek kialakulását. Egy jó szaunázás olyan, mint egy kimerítő edzés. Szaunázás után a férfiak részére egy speciális lehetőség kínálkozik: a különlegesen sima borotválkozás, ugyanis a pórusok a nagy meleg hatására erősen kitágulnak. Érdemes minden héten szaunázni legalább egyszer, és fokozatosan szoktatni magunkat a forróságterápiához. A szaunában mindig igyekezzünk megnyugodni, kikapcsolni, hogy testileg-lelkileg egyaránt revitalizálódjunk!

INFRASZAUNA

A hagyományos szauna felforrósított köveket használ, míg az infraszauna infrasugarakat. A szaunánál a levegőt a kövekre locsolt víz melegíti fel, ezzel szemben az infraszaunánál nem a levegő melegszik fel, hanem aki benne van. Az infraszaunázás szemben a szaunázással olyan fényt juttat a bőrbe és a mélyebb rétegekbe, amelynek jótékony fiziológiai hatásai vannak. Serkenti a vérkeringést, kitágítja a véredényeket és elősegíti a szövetek és az izmok gyógyulását. A vérkeringés fokozódása, illetve a keringés gyorsulása edzi a szívet és az ereket, ami strapabíróbbá teszi ezeket a szerveket. Az infraszauna fénye – az infrasugarak – megemeli a vér, ezáltal pedig a szövetek hőmérsékletét. Ez kedvez az olyan salakanyagok és méreganyagok kiürülésének, mint a higany, az ólom, a nikotin, a cink, az alkohol, a kénvegyületek stb. A nagyobb hőmérséklet növeli az izomzat rugalmasságát, hozzásegíti az izmot az ellazuláshoz és a gyorsabb regenerálódáshoz. A megemelkedett testhőmérsékleten számos vírus és baktérium elpusztul, továbbá az immunrendszer valamelyest megerősödik. A mérések azt is kimutatták, hogy a rendszeres infraszaunázás csökkenti a stresszes, a depressziós és a szorongásos tüneteket. A túlterhelés mellékhatásainak leküzdésére például kifejezetten alkalmas az infraszaunázás. Ha valaki méregteleníteni szeretne, vagy csak felfrissíteni magát egy megfáradt nap után, akkor sem fog csalódni ebben a módszerben.

FŰTHETŐ TEPIDÁRIUM

A tökéletes kikapcsolódásért

KERTI MEDENCE

Télen nyáron ellenáramoltatóval a friss közérzetért.

SZOLÁRIUM

Már az első alkalom után látványos CSOKIBARNA bőrszínt eredményez, és egészséges barnulást tesz lehetővé!
Minden idők leghatékonyabb szoláriumcsövei, a Chocolate Brown, tökéletes mogyoró-, majd csoki barna bőrszínt kölcsönöz bőrének. A nap barnításához hasonlító barnítóerő természetes, csak a napozásra jellemző színt eredményezi, mindezt ellenőrzött biztonságos napozás keretében.
Szoláriumban eddig nem ismert barnítóerő, már heti 3x6, vagy bőr típustól függően heti 2x12 perc után is gyönyörű mélybarna színt eredményez a bőrön! Páratlan barnítóerő leégés nélkül, egészségesen.


Bővebben

A1Magma Fitness-Wellness Sportcentrum

Ha szeretnéd magad formába hozni, keress fel minket személyesen. Addig is nézz körül nálunk virtuálisan.

Virtuális séta