DINAMIKUS JÓGA

A dinamikus jóga vitalizál, energiával tölt fel, mégis kellemesen elfáraszt, javítja az erőnlétet, és a rugalmasságot.
Tökéletesen alkalmas a gerinc karbantartására, tornájára, a rossz tartásból, ülőmunkából adódó hát- és derékproblémák megszüntetésére, továbbá testünk többi izomcsoportjának megerősítésére, fő hangsúlyt fektetve a mélyizmokra.
A dinamikus jóga során erős, feszes, szálkás izomzatot egészséges, stabil, rugalmas gerincet nyerhetünk. Az órákon lassú mozdulatokkal, a légzés természetes ütemére végezzük a gyakorlatokat. Ezzel elkerülhetőek a sérülések.
Az órák fő célja az erő és a hajlékonyság fejlesztése, a megrövidült izmok nyújtása, a gerinc karbantartása.

GERINCJÓGA

A gerincjóga célja a fizikai test egészségének helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával. A helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák gyógyításának alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is. A helyes légzés kiemelt szerepet kap a jógában, mivel azonnali, közvetlen hatással van úgy a hormonrendszerre és az emésztésre, mint az energiatestre. A harmadik fő terület a relaxációra való képesség javítása.
A Gerincjóga elsődleges szerepe a megelőzés (prevenció), illetve utókezelés (rehabilitáció). Harmonikusan erősíti és nyújtja izomzatot, precíz, anatómiai szempontból átgondolt gyakorlatokkal biztonságosan, mégis eredményesen alakítja a fizikai testet, és ezen keresztül hatással van az emberi élet egészére.
Az órák során a teljes testet átmozgatjuk, majd óra végén relaxációban lazítunk. A gyakorlás során a jóga eszköztárát alkalmazva hangsúlyozottan foglalkozunk a gerinccel, a helyes tartás és helyes légzés tudatosításával, a cél a harmonikus test és lélek egységének megteremtése.
A gerincjóga javítja a tartást, erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot, növeli a fizikai és pszichikai teherbírást, javítja a koncentrációs készséget, oldja a stresszt, továbbá az izmokat szimmetrikusan erősíti és nyújtja, és oldja a feszültség az izmokban.